Kadry i ludzie Przewozy towarowe
Partnerzy działu
partner-dzialu-logo-blueocean

Zgłoszenia na stanowiska Prezesa Zarządu i Członka Zarządu ds. Finansowych PKP CARGO S.A. można składać do 8 lutego Fot. PKP Cargo

PKP CARGO podaje, iż został wydłużony termin składania wniosków na stanowisko prezesa i członka zarządu Spółki. Termin końcowy to 8 lutego br.

Decyzję o wydłużeniu terminu składania zgłoszeń przez kandydatów na stanowiska Prezesa Zarządu i Członka Zarządu ds. Finansowych PKP CARGO S.A. podjęła Rada Nadzorcza Spółki.

Na mocy Uchwały Rady Nadzorczej z dn. 5 stycznia 2018 roku ustalono nowy termin przyjmowania zgłoszeń. Aplikować na stanowiska można do 8 lutego 2018 roku do godz. 10:00.

Przypomnijmy, że funkcję p.o. prezesa Spółki pełni od   Krzysztof Mamiński, prezes PKP S.A. Pisaliśmy o tym tutaj: http://www.nakolei.pl/krzysztof-maminski-pelniacym-obowiazki-prezesa-pkp-cargo/Stało się to po tym jak Maciej Libiszewski, dotychczasowy prezes zarządu PKP Cargo oraz Arkadiusz Olewnik, członek zarządu ds. finansowych złożyli rezygnację z członkostwa w zarządzie spółki.

Więcej szczegółów na stronie przewoźnika.