Kadry i ludzie Kolej na świecie Przewozy pasażerskie
Partnerzy działu
partner-dzialu-logo-blueocean

Balczun zrezygnował ze stanowiska prezesa kolei państwowych na Ukrainie

Balczun zrezygnował ze stanowiska prezesa kolei państwowych na Ukrainie fot. NaKolei.pl

Wojciech Balczun, dotychczasowy prezes ..Ukrzaliznyci” zrezygnował ze swojego stanowiska. Dziś, 9 sierpnia Gabinet Ministrów Ukrainy rozpatrzy jego dymisję.

W mediach pojawiła się informacja jakoby na stanowisku Balczuna miał zastąpić były szef PKP PLK S.A., zasiadający w zarządzie ukraińskich kolei Remigiusz Paszkiewicz.

Decyzja Wojciecha Balczuna była samodzielna. Jak napisał na swoim profilu facebookowym: Od początku było wiadomo, że ta misja nie będzie trwała wiecznie (…) Ustabilizowaliśmy firmę, poprawiliśmy wszystkie wskaźniki gospodarcze, przygotowaliśmy pięcioletnią strategię, odzyskaliśmy renomę firmy na arenie międzynarodowej, wróciliśmy na ścieżkę inwestycji, uruchomiliśmy nowe połączenia pasażerskie.

Wojciech Balczun pełnił swoją funkcję od kwietnia 2016 roku. Był również prezesem PKP CARGO, a także przewodniczącym rady nadzorczej krajowych linii lotniczych LOT.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _

Kongres Rozwoju TransportuIV Kongres Rozwoju Transportu

6 listopada 2017 r., DoubleTree by Hilton Łódź

Tegoroczna, czwarta już edycja odbywa się pod hasłem przewodnim “Centralny Port Komunikacyjny(m) sercem Polski?

Gościem honorowym wydarzenia będzie Mikołaj Wild – pełnomocnik rządu ds. budowy Centralnego Portu Komunikacyjnego.

Kongres Rozwoju Transportu to jedno z największych niezależnych wydarzeń związanych z sektorem transportowym. Gromadzi przedstawicieli władzy centralnej, największe firmy branżowe oraz liczne grono ekspertów i obserwatorów rynku.

Bądź z nami 6 listopada 2017 r. w Łodzi i sprawdź, co słychać w branży!

www.kolejnazmiany.pl